Faktaartikkel

Til kantiner, serveringssteder og matbutikker om koronavirus

Publisert 06.03.2020     Sist endret 27.10.2021

Koronavirus smitter hovedsakelig ved dråpesmitte fra luftveiene hos en smittet person, eller ved direkte eller indirekte kontakt. Det er større sannsynlighet for smitte ved at man står tett i kø enn ved at man berører de samme kontaktpunktene.

Les de generelle rådene til næringsmiddelvirksomheter om koronavirus før du leser videre.

Styrk renholdet av berøringspunkter

Hvordan skal vi håndtere varer uten emballasje?

Smitte via uemballerte matvarer er lite sannsynlig hvis du følger de generelle hygienerådene. Koronavirus smitter hovedsakelig ved dråpesmitte fra luftveiene hos en smittet person, eller ved direkte eller indirekte kontakt.

Mattilsynets anbefalinger for å forebygge smitte med koronavirus:

  • Ha god plass rundt hyller for selvbetjening av uemballerte varer, slik at kundene har mulighet til å holde avstand til hverandre.

  • Ved demonstrasjoner og smaksprøver, må man unngå at folk står tett sammen. Det er også viktig å fokusere på hygienen under tilberedning og frembud av næringsmidler.

Får dere spørsmål fra kundene?

Spesielt for dagligvarehandelen

Tiltak for å unngå matsvinn

Fant du det du lette etter?