Faktaartikkel

Til serveringssteder som vil drive med take away og catering under koronautbruddet

Publisert 27.03.2020     Sist endret 17.04.2020

I forbindelse med utbrudd av koronavirus ønsker mange bedrifter begynne med take away eller utkjøring av ferdigretter til kunder. Her er noen viktige ting du må huske på.

Må jeg registrere endret drift?

Dersom din bedrift er registrert som serveringssteder kan du også ha take away eller bruke utkjøringstjenester som for eksempel Foodora eller Just Eat.

Dersom du selv transporter maten ut til kunden kan du legge til catering i din registrering hos Mattilsynet.

Hvilke krav må jeg forholde meg til?

Transport

  • Når du kjører ut matvarer er du ansvarlig for at maten holder riktig temperatur fram til levering. Bruk gjerne termokasser eller varmebagger for å holde maten varm eller kald.

  • Du må ha rutiner som sikrer nødvendig renhold av bil.

Husk gode rutiner for hygiene og håndvask

Følg føringene om avstand mellom personer

Information in English

Endringslogg

DatoHva
17.04.Siden er flyttet til Koronautbrudd: Mat og drikkevann.
02.04.Endret " restaurant eller kafe" i første avsnitt til "serveringssteder"

Fant du det du lette etter?

Spørsmål og svar

Les mer

Kontaktinformasjon

Ring Mattilsynet på telefon 22 40 00 00 dersom du har spørsmål.



Spørsmål og svar

Les mer

Kontaktinformasjon

Ring Mattilsynet på telefon 22 40 00 00 dersom du har spørsmål.