Til næringsmiddelvirksomheter om koronavirus

Publisert 06.03.2020     Sist endret 30.03.2020

Smittemåte

Hvordan smitter koronavirus?

Sykdommen smitter som ved forkjølelse og influensa ved at virus overføres fra luftveiene hos en syk person.

Smitte kan skje direkte mellom personer eller indirekte via kontaktflater som dørhåndtak, ved at fingrene bringer viruset i kontakt med slimhinnen i øyne, nese eller munn. Det er større sannsynlighet for smitte ved at man f.eks. står tett i kø, enn ved at man berører samme kontaktpunkter.

Det er ingenting som tyder på at koronavirus smitter via mat eller dyr.

Se Folkehelseinstituttet: Fakta om koronavirus - Smittemåte

I følge Folkehelseinstituttet er det så langt ingenting som tyder på at koronavirus smitter via mat og drikkevann.

Generelle råd

Selv om det ikke er noe som tyder på at viruset smitter via mat, anbefaler Mattilsynet at alle virksomheter følger de generelle hygienerådene som til enhver tid gjelder ved produksjon og servering av mat:

Ansatte i næringsmiddelindustrien kan ha samfunnskritiske oppgaver

Import av mat

Produksjon av mat

Frakt og transport

Kantiner, serveringssteder og matbutikker

Endringslogg

DatoHva
30.03Satt inn lenker til Kan koronavirus smitte via matemballasje? og Kan koronaviruset smitte via mat uten emballasje?
26.03Satt inn lenke til Til produsenter av frukt, bær og grønnsaker om koronavirus
25.03Satt inn avsnittet Import av mat.

Fant du det du lette etter?

Les mer



Les mer