Mye bra på spisestedene i Bergen

Publisert 24.06.2015     Sist endret 24.06.2015

Over halvparten av spisestedene i Bergen og omland som hadde Mattilsynet på besøk nylig, fikk karakteren «bra». – Det er vi godt fornøyd med, sier seniorinspektør Margrethe Wold i Mattilsynet.

Mattilsynet gjennomførte en tilsynskampanje for Bergen og omland, torsdag kveld 11.juni.  33 spisesteder, hovedsakelig i Bergen sentrum, fikk besøk av Mattilsynet, som denne gang så spesielt på følgende punkter:

  • renhold og orden i de områdene maten blir tilberedt
  • temperaturkontroll på kjøl
  • temperaturkontroll på ferdige varer som kjøles ned eller holdes varme
  • håndhygiene
  • om lokalene er sikret mot skadedyr.

Spisestedene ble gitt en hovedkarakter etter skalaen Bra – Mindre Bra – Dårlig. 

De oppsummerte resultatene etter kveldskampanjen viser at 21 steder fikk karakteren «bra», 10 steder fikk karakteren «mindre bra», og 2 steder fikk karakteren «dårlig».

-Vi er fornøyde med at over halvparten av stedene fikk karakteren «bra», sier  Wold. Vårt inntrykk er at mange av stedene vi besøkte denne gangen, er flinke på hygiene og riktig håndtering av mat", sier hun.

Karakteren «bra» betyr at det enten er ingen eller bare mindre ting å påpeke. Karakteren «mindre bra» gis dersom vi finner så klare brudd på regelverket at vi varsel vedtak om at spisestedet må rette opp forholdene. Karakteren «dårlig» gir vi der vi mener at det må skje endringer på spisestedet straks, enten i form av stenging, omsetningsforbud eller vedtak om umiddelbare tiltak som for eksempel nedvask.

Se liste over spisestedene i Bergen som ble inspisert og hovedinntrykk, vedlagt under.

Fant du det du lette etter?

Publikasjoner

Kontaktinformasjon

Margrethe Wold, seniorinspektør, region Sør og Vest, avdeling Bergen og omland, mobil: 99 40 48 88 


Publikasjoner

Kontaktinformasjon

Margrethe Wold, seniorinspektør, region Sør og Vest, avdeling Bergen og omland, mobil: 99 40 48 88