Hva skal vurderes før man velger å merke "kan inneholde spor av"?

Publisert 26.09.2012     Sist endret 09.04.2018

En del matvarer merkes med "kan inneholde spor av" etterfulgt av ett eller flere allergener. Denne typen merking kan gi personer med allergi mot den aktuelle ingrediensen viktig informasjon, men siden merkingen også kan begrense utvalget av matvarer for allergikere bør denne merkingen kun benyttes i tilfeller der det er absolutt nødvendig.

Et produksjonsanlegg har ulike råvarer, hvor det ofte produseres flere matvarer. Enkelte produkter inneholder ingredienser som kan føre til en allergisk reaksjon hos noen, andre ikke. Det er viktig å ha et system som sikrer at matvarene ikke inneholder andre ingredienser enn dem de er merket med. Les mer om kravene til internkontroll og HACCP Rutiner for trygg mat.

Det er viktig at forbrukeren kan stole på at merkingen er korrekt. Dette er spesielt viktig for personer med matallergi og/eller matintoleranse.

Dette må du vurdere før du merker produkter med "kan inneholde spor av"

Matmerking Allergener - ferdigpakket mat 

Fant du det du lette etter?