DNA-analyser av kjøttprodukter


Publisert 12.03.2013 | Sist endret 15.08.2016

Her publiserer vi fortløpende resultatene av DNA-analysene av hest- og svinekjøtt i storfeprodukter. Vi har tatt prøver av 100 produkter av ulike kjøttprodukter, det dreier seg om hel- og halvfabrikata som for eksempel lasagne, kjøttdeig, kjøttboller, spekepølser, barnemat, middagspølser, hermetikk og pizza. Vi har også tatt prøver av gatekjøkkenmat som kebabkjøtt, hamburgere og biffstrimler.

De fleste prøvene er tatt i matvarebutikker rundt omkring i landet, både hos de store matvarekjedene og hos enkeltstående butikker. Gatekjøkkenmaten er tatt hos ulike gatekjøkken og kjøttprodusenter i Oslo og Drammen, og på Ikea.

Hvis det blir funnet hestekjøtt i noen av produktene vil dette bli videre undersøkt for å se om det finnes fenylbutazon i kjøttet, et legemiddel som ofte brukes på hester men som ikke er bra for mennesker å få i seg.

Resultater av DNA-analysene:

Les også:

Kontaktinformasjon

Mattilsynets pressevakt, tlf. 469 12 910 eller ditt nærmeste avdelingskontor, tlf. 22 40 00 00

Fant du det du lette etter?