DNA-analyser av kjøttprodukter

Publisert 12.03.2013     Sist endret 19.09.2018

Her publiserer vi fortløpende resultatene av DNA-analysene av hest- og svinekjøtt i storfeprodukter. Vi har tatt prøver av 100 produkter av ulike kjøttprodukter, det dreier seg om hel- og halvfabrikata som for eksempel lasagne, kjøttdeig, kjøttboller, spekepølser, barnemat, middagspølser, hermetikk og pizza. Vi har også tatt prøver av gatekjøkkenmat som kebabkjøtt, hamburgere og biffstrimler.

De fleste prøvene er tatt i matvarebutikker rundt omkring i landet, både hos de store matvarekjedene og hos enkeltstående butikker. Gatekjøkkenmaten er tatt hos ulike gatekjøkken og kjøttprodusenter i Oslo og Drammen, og på Ikea.

Hvis det blir funnet hestekjøtt i noen av produktene vil dette bli videre undersøkt for å se om det finnes fenylbutazon i kjøttet, et legemiddel som ofte brukes på hester men som ikke er bra for mennesker å få i seg.

Resultater av DNA-analysene:

Les også:

Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Mattilsynets pressevakt, tlf. 469 12 910 eller ditt nærmeste avdelingskontor, tlf. 22 40 00 00



Kontaktinformasjon

Mattilsynets pressevakt, tlf. 469 12 910 eller ditt nærmeste avdelingskontor, tlf. 22 40 00 00