Tilsynsrapport

Merkesjekken 2018 - Mattilsynet ser på brød og brødvarer

Publisert 18.01.2019     Sist endret 18.01.2019

Mattilsynet har i 2018 vurdert merking av 209 brød og brødvarer som selges i Norge. Hele 8 av 10 produkter hadde mindre eller større feil i forhold til regelverket. Flest feil var det med ingredienslisten, allergenmerking eller næringsdeklarasjonen.

Hva undersøkte vi:

Kampanjen omfattet fem ulike produktkategorier innen brød og brødvarer. 

  • Brød og halvstekte brød (også butikkstekte brød)
  • Rundstykker og baguetter
  • Knekkebrød
  • Polarbrød og lignende
  • Pølse- og hamburgerbrød
Tidsrom:2018
Hva lette vi etter:

Vi undersøkte blant annet betegnelse, ingrediensliste, allergener, mengdeangivelse, næringsdeklarasjon og god opplysningspraksis jf. krav i matinformasjonsforskriften, samt «Brødskala`n».

Hva fant vi:

Vi har vurdert 209 produkter fra 86 virksomheter. De fleste manglene var knyttet til ingrediensliste (ca. 50 %), allergenmerking (ca. 40 %), næringsdeklarasjon (ca. 40 %) og mengdeangivelse av framhevede ingredienser (ca. 20 %). Ingen feil var av en slik art at de har kunnet medføre helsefare for forbruker.

 

Fant du det du lette etter?

Publikasjoner


Publikasjoner