Aromastoffer


Publisert 14.11.2012 | Sist endret 05.02.2013

Aromastoffer er definerte kjemiske stoffer, som fremstilles enten ved kjemisk syntese eller ved kjemisk isolering/ ekstraksjon.

Naturlige aromastoffer:

Naturlige aromastoffer er stoffer som forekommer naturlig og er blitt identifisert i naturen.

Eksempler:

  • Vanillin er en kjemisk forbindelse med formel C8H8O3. Vanillin kan fremstilles ved kjemisk syntese og/eller kjemisk ekstraksjon (f. eks. fra tremasse), men kan også produseres gjennom fermenteringsprosesser fra naturlige kildematerialer – trenger ikke nødvendigvis å være fra vaniljeplanten (en spesiell orkidé), siden vanillin er utbredt i naturen.
  • Naturlig sitronsyre er et stoff som finnes i ulike planter og frukter. I ren form fremstår sitronsyre som et hvitt krystallisk pulver og er klassifisert som en organisk syre. Industriell produksjon av sitronsyre skjer gjennom en gjæringsprosess (som benytter muggsoppen Aspergillus niger og melasse).
  • Både bensaldehyd (mandelsmak) og etylbutyrat (ananas-smak) kan syntetiseres i laboratoriet, men er også naturlig forekommende.

 

 

 

Fant du det du lette etter?