Regelverksprosess

Høring: Endring av unionslisten i tilsetningsstofforskriften (frist 22.03.2018)

Publisert 08.02.2018     Sist endret 08.02.2018

I forskriften om tilsetningsstoffer i næringsmidler finnes det flere unionslister som regulerer tilsetningsstoffene. Listene endres stadig.

Det dreier seg om følgende endringer:

  1. Bruk av søtstoffer i finere bakervarer, kommisjonsforordning (EU) 2018/97
  2. Endrede spesifikasjoner for kalsiumsorbat (E 203), kommisjonsforordning (EU) 2018/98
  3. Endrede spesifikasjoner for mikrokrystallinsk cellulose (E 460), kommisjonsforordning (EU) 2018/75
  4. Bruk av fosforsyre, fosfater og di-tri- og polyfosfater (E 388-452) i frosne kebabspyd, kommisjonsforordning (EU) 2018/74
  5. Bruk av polyglyserolpolyrisinolat (E 476) i emulgerte sauser, kommisjonsforslag D053886/02
  6. Endrede spesifikasjoner for polyvinylalkohol-polyetylenglykolpodet kopolymer (E 1209), kommisjonsforslag D053885/02
  7. Bruk av taumatin (E 957) som smaksforsterker i visse matkategorier, kommisjonsforslag D053883/03

Tidslinje for dette arbeidet:

Høring- endring av unionslisten i tilsetningsstofforskriften, med høringsfrist 22.03.2018

Mattilsynet har, på vegne av Helse- og omsorgsdepartementet, sendt på høring et forslag til endring av den norske tilsetningsstofforskriften. Forslaget til de nye regler innebærer at 4 nye EU rettsakter innarbeides i den norske tilsetningsstofforskriften.

Høringsfrist:  22.03.2018
 
Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Even Skogen, rådgiver, seksjon fremmedstoffer og EØS. tlf: 96209830