Hva undersøkte vi? | Røykte kjøtt- og fiskeprodukter. Det ble analysert 43 prøver av røykt kjøtt og 27 prøver av røykt fisk. |
Tidsrom: | Høsten 2016 – våren 2017. |
Hva lette vi etter? | PAH. |
Hva fant vi? | De aller fleste av de undersøkte produktene inneholdt PAH-verdier under grenseverdiene.
|
PAH i røykte kjøtt- og fiskeprodukter 2016 – 2017

NIFES (nå HI) har, på oppdrag fra Mattilsynet, undersøkt nivåene av PAH i norske røykte kjøtt- og fiskeprodukter, og funnet at noen få produkter overskrider de gjeldende grenseverdiene for to PAH-forbindelser. De undersøkte 70 produkter og 50 av disse hadde ikke målbare konsentrasjoner av PAH. Hos 4 av produktene hvor det ble funnet PAH, var nivåene over de gjeldene grenseverdiene.