Analyse av brød, knekkebrød og frokostblandinger (2017)
Mattilsynet har analysert innholdet av næringsstoffer, tungmetaller, akrylamid og muggsoppgifter i utvalgte brød, knekkebrød og frokostblandinger. Analysene viste at produktene inneholdt minimalt med uønskede stoffer. Analysen ble utført av NIFES (Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning).
- Hva ble undersøkt?
Brød, knekkebrød og frokostblandinger
- Tidsrom
- 2017
- Hva lette vi etter?
Innhold av næringsstoffer, tungmetaller, akrylamid og muggsoppgifter i de undersøkte matvarekategoriene.
- Hva fant vi?
Resultatene fra samtlige analyser var under grenseverdiene som gjelder for arsen, bly, kadmium og kvikksølv i ulike matvarekategorier. Akrylamidinnhold var også under veiledende verdier. Det samme gjaldt for mykotoksin (muggsoppgift), som kan finnes i korn og kornprodukter.
- Hvem utførte oppdraget?
NIFES (Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning)
- Fil
- Rapport 2017_ Næringstoffer, tungmetaller, akrylamid og mykotoksin i brød, knekkebrød og frokostblandinger (PDF)