Åpen gård og besøksgård


Publisert 16.01.2013 | Sist endret 02.12.2014

Som arrangør av "Åpen gård" eller "Besøksgård" har du ansvar for at dyra har det godt, at maten som serveres er trygg og at risikoen for smitte mellom dyr og mennesker er minst mulig.

Veterinærinstituttet (VI), Folkehelseinstituttet (FHI) og Mattilsynet har koordinert arbeidet med å gi ut relevant informasjon til både arrangører av og besøkende til "Besøksgårder" og "Åpen gård". Mens Mattilsynet opptatt av de formelle kravene som du må overholde ved framvisning av dyr og ved servering av mat og drikke, gir VI råd om dyrevern og tiltak mot overføring av smitte mellom dyr og mennesker. FHI gir råd til publikum som skal besøke dyra og minner også om hvor viktig det er å vaske hendene etter kontakt med dyr.

Mer om åpen gård og besøksgård

Gjeldende regelverk

Kontakt oss

Finn riktig region og avdeling

Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00

 

Informasjonsmateriell

Relaterte nyheter

Nyhetsbrev