Til hovedinnhold
Rapport

Analyse av akrylamid i utvalgte næringsmidler (2014)

Eurofins har på oppdrag fra Mattilsynet analysert akrylamidnivåer i utvalgte matvaregrupper.

Publisert
Hva ble undersøkt?

171 matvarer på det norske markedet innen produktgruppene:

  • Pommes frites - klar til å spises
  • Potetchips/snacks
  • Halvferdige produkter som tilberedes hjemme
  • Brød
  • Frokostblandinger
  • Kjeks/knekkebrød og lignende
  • Kaffe
  • Barnbemat på glass
  • Kornbaserte produkter til barn
  • Andre: Flatbrød, tørket frukt, musliblandinger, lomper
Tidsrom
2014
Hva lette vi etter?

Akrylamid

Hva fant vi?

Flere matvarer har høye nivåer av akrylamid. Spesielt gjelder dette ferdigstekt pommes frittes, enkelte chipsprodukter og knekkebrød

Hvem utførte oppdraget?

Eurofins

Fil
Rapport - Analyse av akrylamid i utvalgte næringsmidler 2014 (PDF)