Bakevarer, sjokolade og snacks


Publisert 30.05.2012 | Sist endret 29.10.2015

Alle virksomheter som produserer eller selger matvarer skal registrere seg hos Mattilsynet. Det gjelder også for de som produserer eller omsetter bakevarer, sjokolade og snacks.

Virksomhetene har et selvstendig ansvar for å sette seg inn i og følge regelverket. Det innebærer god opplæring av de ansatte. Uansett størrelse på virksomheten må de ansatte ha god basiskunnskap om regelverket. Det omfatter blant annet temperaturkrav og rengjøring av lokaler og utstyr, rutiner for oppbevaring, håndtering og omsetning av mat, og personlig hygiene.

Mattilsynet fører tilsyn med at virksomheter produserer, bearbeider og selger mat og drikke som er helsemessig trygg og i samsvar med hygieneregelverket.

Mer om bakevarer, sjokolade og snacks

Spørsmål og svar

Gjeldende regelverk

Kontakt oss

Finn riktig region og avdeling

Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00

 

Skjema

Denne tabellen viser skjemaer knyttet til dette temaet, med lenke til Altinn eller til dokument
SkjemaType

Ny næringsmiddelvirksomhetAltinn
Skjema for nettpublisering ved tilbaketrekking av produkterPDF

Tilsynsresultater

Relaterte nyheter

Nyhetsbrev