Det er ingenting som tyder på at koronavirus smitter via mat og drikkevann.
Selv om det ikke er noen kjente tilfeller av at viruset smitter via næringsmidler, anbefaler Mattilsynet at alle virksomheter følger de generelle hygienerådene som til enhver tid gjelder ved produksjon av mat.
Egne regler og anbefalinger gjelder for personer som mistenker at de er syke eller har fått påvist smitte. Se informasjon hos Helsenorge: Råd generelt, i karantene eller isolasjon.
Ansatte i jordbruket
- Smittevern i produksjon av frukt, bær, grønnsaker og potet
- Hva utenlandske sesongarbeidere kan gjøre de første 10 dagene
Spørsmål og svar
Salg
Endringslogg
Dato | Hva |
23.04.21 | Kontrollert at informasjonen er oppdatert. |
24.09.20 | Det midlertidigige unntaket fra krav om papirsertifikat ved import av planter er utvidet fra 1. oktober til 1. februar 2021. |
24.08.20 | Sjekket at innholdet er korrekt. |