Startpakke for nye matbedrifter
I denne startpakken får du oversikt over de viktigste kravene som gjelder for et spisested, butikk eller storkjøkken. Den kan også være nyttig for deg som starter opp med lokalmat, eller annen mindre matproduksjon.
Alle som skal drive en matbedrift, må følge flere lover og regler. Dette skal sikre at maten som lages er trygg. Videoene i denne startpakken gir deg informasjon og tips for at oppstartsfasen skal bli enklere.
Dere som skal starte med matproduksjon, finner også nyttig informasjon på temasiden om Matproduksjon.
Du som driftsansvarlig er ansvarlig for at regelverket følges og at dine ansatte får god opplæring. Vi i Mattilsynet skal gjøre det vi kan for å veilede slik at regelverket er enklere å forstå. Kanskje kan det være nødvendig med en veiledningstime.
Slik bestiller du en veiledningstime
Flere løsninger kan gi et godt resultat
Mange av formuleringene i regelverket er generelle. Det betyr at kravene er fleksible. Det kan være mange forskjellige praktiske løsninger og rutiner som kan gi et godt resultat. Dere kan finne egne løsninger som passer for deres kjøkken, men samtidig følger regelverket.
Se mer om regelverk under kapittel "Regelverk"
Videos texted in other languages
We have made a series of videos that gives step by step guidance to new business owners, regarding rules and regulations for food safety hygiene.
The videos in these chapters are in Norwegian language, but they are texted in the following other languages:
- English
- Vietnamese
- Arabic
Click settings (the wheel icon) to get subtitles.