Det er ingenting som tyder på at koronavirus smitter via mat og drikkevann.
Det er ingen kjente tilfeller av smitte via matvarer, heller ikke via importerte matvarer eller emballasje.
Mer om mat og drikkevann
Spørsmål og svar
- Kan man spre koronasmitte ved profesjonell matproduksjon?
- Dør koronavirus ved varmebehandling eller nedfrysing?
- Kan koronaviruset smitte via mat uten emballasje, for eksempel smågodt, bakevarer, frukt og grønt?
- Hvordan kan jeg servere mat trygt i selskaper hjemme hos meg selv?
- Kan jeg smitte andre med koronavirus ved å lage mat når jeg er syk?
- Kan koronavirus smitte gjennom drikkevannet?
- Kan koronaviruset smitte gjennom importert mat?
- Bør jeg ta forholdsregler for berøringsflater som handlevogner, betalingsterminaler, brødskjæremaskiner osv.?
- Hvilke forholdsregler bør vi som selger mat ta for berøringsflater?
- Kan serveringssteder holde åpent? Vis alle spørsmål og svar
Regelverk og veiledning
Kontakt oss
Finn riktig region og avdeling
Mattilsynets sentralbord
telefon 22 40 00 00
Brosjyrer, video og informasjonsmateriell
Tittel | Type |
---|---|
FAO / WHO: COVID-19 and food safety: Guidance for food businesses | Hyperlink |
Helsedirektoratet: Butikker og kjøpesentre skal drives smittevernfaglig forsvarlig | Hyperlink |
Folkehelseinstituttet (FHI): Fakta om viruset og sjukdommen (covid-19) - Smitte frå mat, vatn og dyr | Hyperlink |