Stabilisering gjødselvare

Publisert

Gjødselvarer skal være stabilisert, slik at de ikke gir luktulemper eller andre miljøproblemer ved lagring og bruk. Det finnes en rekke måter å stabilisere ett produkt på, for eksempel kompostering, utråtning, tørking og kalktilsetning. Forskriften gir ingen krav til metode, heller ingen grenseverdier for hva som kan anses som stabilisert eller ikke. Det er imidlertid viktig at stabiliseringsmetoden er tilpasset metode for lagring, spredning og bruk, slik at luktulemper og andre miljøproblemer unngås.
 

Regelverk

Gjødselvareforskriften

§ 20. Stabilitet

Gjødselvarene skal være stabilisert slik at de ikke forårsaker miljøulemper eller luktulemper utover det som er allmenn forventning innenfor bruksområdet. Kompost og biorest skal være tilstrekkelig nedbrutt, slik at det ikke oppstår veksthemmende effekt ved bruk.
Se hele forskriften (lovdata.no)

Kilde: Lovdata.no

Siden er en del av denne veiledningen: