Slik søker du om å delta i sandkassen

Informasjon om kriterier og steg for å delta.

Publisert

Den/de som søker må kunne svare "ja" på følgende 5 spørsmål:

  1. Prosjektet tar hensyn til fiskens velferd og biologi fra første stund.
  2. Prosjektet er knyttet til Mattilsynets forvaltningsområde, og skal gjennomføres i Mattilsynets region Sør og Vest (Agder, Rogaland og Vestland fylke).
  3. Prosjektet vil gi fordeler for fiskehelsen/velferden/akvakulturnæringen/mattryggheten og/eller bidra til økt bærekraft.
  4. Teknologien/tjenesten/produktet vil bety teknologisk innovasjon eller noe genuint nytt.
  5. Prosjektet er tidsavgrenset og klart til å starte.

Slik søker du:

Vurdering av søknadene

Mattilsynet vurderer alle fullstendige søknader. Søker vil få beskjed om prosjektet tas inn i sandkassen kort tid etter søknadsfristens utløp.

Vi vil plukke ut de søknadene som vi mener passer best til konseptet. Vi må ha kapasitet og kompetanse til å håndtere prosjektene på en god måte. Prosjektene skal gi læringsutbytte for flere næringsaktører, men utvelgelsen er ikke en vurdering av hvor gode prosjektene er.

Prosjektet må følge gjeldende lover og regler. Enkelte lover og regler, som f.eks dyrevelferdsloven og offentleglova, har ikke mulighet for dispensasjon. Også internasjonale avtaler som EØS-avtalen ligger fast. Det kan imidlertid ligge et handlingsrom i fortolkningen av dette regelverket. I andre deler av regelverket kan vi være mer fleksible og vurdere ulike løsninger.

Det er ikke mulig å klage på avgjørelser om hvem som blir inkludert i sandkassen.