Krav om spesielle tiltak hvis dere også håndterer ikke-økologiske produkter
For å hindre sammenblanding av økologiske produkter med ikke-økologiske produkter stiller regelverket strenge krav til virksomheter som håndterer både økologiske og ikke-økologiske produkter.
Dersom dere tilbereder, emballerer eller lagrer ikke-økologiske produkter i virksomheten må dere
- disponere områder til lagring av økologiske produkter som holdes atskilt enten fysisk eller tidsmessig fra produkter som ikke er økologiske
- sørge for at produksjonen av økologiske produkter utføres sammenhengende og fysisk eller tidsmessig atskilt fra tilsvarende produksjon av produkter som ikke er økologiske
- treffe alle nødvendige tiltak for å sikre at partiene kan identifiseres, og for å unngå at de blandes sammen med produkter som ikke er økologiske
- sørge for at håndtering av økologiske produkter først skjer etter at produksjonsutstyret er blitt tilfredsstillende rengjort. Dere må også kontrollere og registrere at rengjøringen har vært utført.
Dere må dokumentere overfor Debio at rutiner og tiltak følges.