Kjøtt, fisk, melk og meieriprodukter fra Grønland, Færøyene og Svalbard

Publisert

Færøyene

Du ta med opptil fem kilo kjøtt- og melkeprodukter.

Det er ingen restriksjoner for fisk og fiskevarer.

Grønland

Du kan du ta med opptil fem kilo kjøtt- og melkeprodukter.

Svalbard

Du kan ta med opptil fem kilo viltkjøtt. 

Dette er tillatt fra både Færøyene, Grønland og Svalbard

I tillegg til varene over, kan du ta med disse varene som kan inneholde kjøtt, fisk eller melk:

  • brød, kaker, kjeks, sjokolade og konfektprodukter (inkludert godteri)
  • kjøttekstrakter og kjøttkonsentrater
  • kosttilskudd i forbrukerpakninger
  • pasta og nudler som ikke er blandet eller fylt med kjøttprodukter
  • oliven med fiskefyll
  • suppekraft og aromaer i forbrukerpakninger med innhold av kjøttekstrakt, kjøttkonsentrat, animalsk fett eller fiskeolje, pulver eller ekstrakt

Kravet for at du kan ta med disse varene, er at produktet er holdbart i romtemperatur, eller at det er gjennomkokt eller fullstendig varmebehandlet. I tillegg må det være merket som bestemt til konsum og forsvarlig emballert.

Du kan ta med disse varene innenfor verdigrensen. Tolletaten har mer informasjon om verdigrensen.

Verdigrensa (toll.no)

Siden er en del av denne veiledningen: