Kjøtt, fisk, melk og meieriprodukter fra Grønland, Færøyene og Svalbard

Publisert

Færøyene

Du ta med opptil fem kilo kjøtt- og melkeprodukter.

Det er ingen restriksjoner for fisk og fiskevarer.

Grønland

Du kan du ta med opptil fem kilo kjøtt- og melkeprodukter.

Svalbard

Du kan ta med opptil fem kilo viltkjøtt. 

Dette er tillatt fra både Færøyene, Grønland og Svalbard

I tillegg til varene over, kan du ta med disse varene som kan inneholde kjøtt, fisk eller melk:

  • brød, kaker, kjeks, sjokolade og konfektprodukter (inkludert godteri)
  • kjøttekstrakter og kjøttkonsentrater
  • kosttilskudd i forbrukerpakninger
  • pasta og nudler som ikke er blandet eller fylt med kjøttprodukter
  • oliven med fiskefyll
  • suppekraft og aromaer i forbrukerpakninger med innhold av kjøttekstrakt, kjøttkonsentrat, animalsk fett eller fiskeolje, pulver eller ekstrakt

Kravet for at du kan ta med disse varene, er at produktet er holdbart i romtemperatur, eller at det er gjennomkokt eller fullstendig varmebehandlet. I tillegg må det være merket som bestemt til konsum og forsvarlig emballert.

Du kan ta med disse varene innenfor verdigrensen. Tolletaten har mer informasjon om verdigrensen.

Verdigrensa (toll.no)