Kjøtt, fisk, melk og meieriprodukter fra Grønland, Færøyene og Svalbard
Færøyene
Du ta med opptil fem kilo kjøtt- og melkeprodukter.
Det er ingen restriksjoner for fisk og fiskevarer.
Grønland
Du kan du ta med opptil fem kilo kjøtt- og melkeprodukter.
Svalbard
Du kan ta med opptil fem kilo viltkjøtt.
Dette er tillatt fra både Færøyene, Grønland og Svalbard
I tillegg til varene over, kan du ta med disse varene som kan inneholde kjøtt, fisk eller melk:
- brød, kaker, kjeks, sjokolade og konfektprodukter (inkludert godteri)
- kjøttekstrakter og kjøttkonsentrater
- kosttilskudd i forbrukerpakninger
- pasta og nudler som ikke er blandet eller fylt med kjøttprodukter
- oliven med fiskefyll
- suppekraft og aromaer i forbrukerpakninger med innhold av kjøttekstrakt, kjøttkonsentrat, animalsk fett eller fiskeolje, pulver eller ekstrakt
Kravet for at du kan ta med disse varene, er at produktet er holdbart i romtemperatur, eller at det er gjennomkokt eller fullstendig varmebehandlet. I tillegg må det være merket som bestemt til konsum og forsvarlig emballert.
Du kan ta med disse varene innenfor verdigrensen. Tolletaten har mer informasjon om verdigrensen.