Kunngjøringer


Nyheter per side:
Sortering: Dato Alfabetisk

Tilsyn i registrerte virksomheter som produserer spiseferdig mat eller lett bedervelige næringsmidler i 2022

Mattilsynet vil i 2022 gjennomføre fysiske tilsyn hos registrerte virksomheter som produserer spiseferdig mat eller lett bedervelige næringsmidler. Eksempel på slike produksjonsvirksomheter er produsenter av bagetter/smørbrød, sal... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/tilsyn_i_registrerte_virksomheter_som_produserer_spiseferdig_mat_eller_lett_bedervelige_naeringsmidler_i_2022.46347 Publisert 31.03.2022 | Sist endret 31.03.2022

Tilsyn med innlandsfisk 2021

I 2021 gjennomførte Mattilsynet tilsyn med 53 rakfiskprodusenter og virksomheter som bruker innlandsfisk som råvare. Tilsynet viste at produsentene har gode rutiner som ivaretar produksjon av trygge produkter. Hva er undersøkt?53... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/fisk_og_sjomat/mottak_tilvirking_fisk/tilsyn_med_innlandsfisk_2021.45901 Publisert 01.03.2022 | Sist endret 01.03.2022

Til matprodusenter: Om forsyningsproblemer og matmerking som følge av krigen i Ukraina

Flere matprodusenter opplever akutt leveringssvikt på enkelte råvarer/innsatsvarer som følge av krigen i Ukraina. Dette skaper utfordringer med hensyn til emballasje og korrekt merking av ingredienser. Mattilsynet forstår at situ... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/merking_av_mat/til_matprodusenter_om_forsyningsproblemer_og_matmerking_som_folge_av_krigen_i_ukraina.46098 Publisert 11.03.2022 | Sist endret 13.05.2022

Analyser av Patogene Escherichia coli i spekepølser 2022

Veterinærinstituttet har på oppdrag for Mattilsynet undersøkt 137 norske spekepølser for sykdomsfremkallende E. coli-bakterier (STEC). Det var et funn av slike bakterier, men denne typen gir vanligvis ikke alvorlig sykdom hos menn... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/smitte_fra_mat_og_drikke/bakterier_i_mat_og_drikke/ecoli/analyser_av_patogene_escherichia_coli_i_spekepolser_2022.46293 Publisert 28.03.2022 | Sist endret 28.03.2022