Hold skadedyr unna
Skadedyr som rotter, mus, insekter og kakerlakker kan spre smitte og skal ikke være på et kjøkken.
Dette kan du gjøre for å bli kvitt skadedyrene:
- Bruk tette søppelcontainere som holder skadedyr unna matavfall. Hold god orden utenfor bygningen.
- Sikre lokalene slik at insekter og skadedyr ikke kommer inn. Sørg for å tette rundt rørganger og hold ventilasjonsganger rene.
- Hold vinduer og dører lukket. Vurder bruk av insektsnett.
- Ha ryddige og rene lokaler, det er mindre tiltrekkende for skadedyr.
- Dekk til maten når den står lagret.
Hvis du ikke klarer å bli kvitt skadedyrene selv, kontakt et skadedyrfirma.
Siden er en del av disse veiledningene:
-
Mathåndtering og hygiene for serveringssteder
Håndterer du maten riktig, unngår du at noen blir syke av maten du serverer dem. Her får du noen krav vi setter til god hygiene for serveringssteder.
-
Lokaler, utstyr og innredning
Skal du drive matservering, så må du ha et lokale som passer til den driften du har valgt.
Startpakke for nye matbedrifter
I denne startpakken får du oversikt over de viktigste kravene som gjelder for et spisested, butikk, storkjøkken eller kantine. Den kan også være nyttig for deg som starter opp med lokalmat, eller annen mindre matproduksjon.