Del opp kjøkkenet i områder
Du bør dele opp kjøkkenet i forskjellige områder for å skille rene og urene arbeidsoppgaver.
For eksempel bør det være et område til matlaging og et eget område til oppvask. Da er det lettere å sikre at arbeidet foregår på en hygienisk måte.

Du kan også kompensere for små og trange lokaler ved å ha god struktur på arbeidet, eller ved å bruke råvarer som er renset og klargjort på forhånd.
Siden er en del av disse veiledningene:
-
Mathåndtering og hygiene for serveringssteder
Håndterer du maten riktig, unngår du at noen blir syke av maten du serverer dem. Her får du noen krav vi setter til god hygiene for serveringssteder.
-
Lokaler, utstyr og innredning
Skal du drive matservering, så må du ha et lokale som passer til den driften du har valgt.
Startpakke for nye matbedrifter
I denne startpakken får du oversikt over de viktigste kravene som gjelder for et spisested, butikk, storkjøkken eller kantine. Den kan også være nyttig for deg som starter opp med lokalmat, eller annen mindre matproduksjon.