Hold det rent og ryddig
Rot og dårlig renhold kan føre til at maten forurenses og blir farlig å spise.
Du må derfor sørge for at det er rent og ryddig på kjøkkenet.
Husk på følgende:
- Rom der det lages og oppbevares mat må vaskes ofte.
- Lokaler, benker og utstyr må være i god stand, så de er enkle å holde rene.
- Redskaper som kommer i kontakt med maten, skal rengjøres godt.
- Kjøkkenkluten kan være en bakteriebombe, så bytt klut ofte. Vask den i maskin på minst 65 ºC, eller legg den i klor over natten.
Siden er en del av disse veiledningene:
-
Mathåndtering og hygiene for serveringssteder
Håndterer du maten riktig, unngår du at noen blir syke av maten du serverer dem. Her får du noen krav vi setter til god hygiene for serveringssteder.
Startpakke for nye matbedrifter
I denne startpakken får du oversikt over de viktigste kravene som gjelder for et spisested, butikk, storkjøkken eller kantine. Den kan også være nyttig for deg som starter opp med lokalmat, eller annen mindre matproduksjon.