Merkingen av allergener skal være tydelig

Her er noen eksempler på hvordan du merker tydelig.

Publisert
  • Ordet «nøtter» er for lite spesifikt. I ingredienslisten skal hvert enkelt nøtteslag angis, for eksempel hasselnøtt. 
  • Utenlandske uttrykk som for eksempel «tahini» eller «couscous» kan ikke brukes uten en tydelig angivelse av allergenet. 
  • Tilsetningsstoffer skal merkes med en klar angivelse av ingrediensen den er framstilt av, for eksempel E 322 (soyalecitin). 
  • Glutenholdig korn skal angis med betegnelsen på kornslaget, som for eksempel i hvetemel og rugmel. Det er ikke nødvendig å skrive «glutenholdig korn» i tillegg. 
  • Dersom en ingrediens er framstilt av en allergen råvare, skal denne ingrediensen fremgå i merkingen både med sin betegnelse og hvilken råvare den er framstilt fra, f.eks. kaseinhydrolysat (melk). 
  • Når det gjelder unntaket for fett eller olje fra soya, er det bare raffinert soyaolje og raffinert soyafett som ikke anses som en allergen ingrediens. 

Siden er en del av denne veiledningen: