Til hovedinnhold
  1. The page is not available in English
    English homepage
  • Drikkevannsforsyning
  • Dyr
  • Alt om dyr og dyrehold
  • Dyrehelsepersonell
  • Kjæledyr, konkurransedyr og hobbydyr
  • Produksjonsdyr
  • Dyrehelse og dyresykdommer
  • Forsøksdyr
  • Jakt og vilt
  • Dyrevelferd
  • Fisk og akvakultur
  • Alt om fisk og akvakultur
  • Fiskehelse og fiskesykdommer
  • Slakting av fisk
  • Eksport av levende fisk med mer
  • Brønnbåt og annan transport
  • Oppdrettsanlegg
  • Rensefisk
  • Kosmetikk og kroppspleieprodukter
  • Mat og drikke
  • Alt om mat og drikke
  • Eksport av mat og drikke
  • Smitte frå mat og drikke
  • Salg og servering av mat
  • Merking av mat
  • Matproduksjon
  • Råd og advarsler til forbrukere
  • Startpakke for nye matbedrifter
  • Planter og dyrking
  • Alt om planter og dyrking
  • Tømmer, trelast og treemballasje
  • Plantevernmidler
  • Produksjon og omsetning
  • Økologisk landbruk
  • Planteskadegjørere
  • Gjødsel, jord og dyrkingsmedier
  • Plantesortar
  • Genmodifiserte produkter
  • Frø, såkorn og annet planteformeringsmateriale
  • Meld fra til Mattilsynet
  • Om Mattilsynet
  • Jobbe i Mattilsynet
  • Kontakt oss
  • Skjema
  • Regelverk
  • Godkjente virksomheter
  • Veiledere
    1. The page is not available in English
      English homepage
    1. Hjem
    2. Mat og drikke
    3. Merking av mat
    4. "Spor av"-merking (spormerking)
    5. Veiledning om allergenhåndtering og "spor av"-merking hos andre

    Veiledning om allergenhåndtering og "spor av"-merking hos andre

    Andre aktører har mer veiledning om allergenhåndtering i produksjon og "spor av"-merking (spormerking) av næringsmidler. Her finner du et utvalg.

    Publisert
    26.06.2025

    Codex Alimentarius Code of Practice on Food Allergen Management for Food Business Operators (fao.org)

    Ad hoc Joint FAO/WHO Expert Consultation on Risk Assessment of Food Allergens - Part 3: Review and establish precautionary labelling in foods of the priority allergens (who.int)

    The Guidance on Food Allergen Management for Food Manufacturers, by FoodDrinkEurope (fooddrinkeurope.eu)

    In brief: Precautionary allergens labelling (PAL)

    Precautionary Allergen Labelling (PAL): a science-based approach based on Quantitative Risk Assessment

    Siden er en del av denne veiledningen:

    • "Spor av"-merking (spormerking)

    Fant du det du lette etter?

    Om nettstedet

    Nyhetsbrev

    Personvern og informasjonskapsler

    Tilgjengelighetserklæring (uustatus.no)

    Åpne data (API)

    Om Mattilsynet

    Kontakt oss

    Ledige stillinger

    Om oss

    Varsle oss