Til hovedinnhold
  1. The page is not available in english
    English homepage
  • Drikkevannsforsyning
  • Dyr
  • Alt om dyr og dyrehold
  • Dyrehelsepersonell
  • Forsøksdyr
  • Kjæledyr, konkurransedyr og hobbydyr
  • Dyrehelse og dyresykdommer
  • Jakt og vilt
  • Produksjonsdyr
  • Fisk og akvakultur
  • Alt om fisk og akvakultur
  • Eksport av levende fisk med mer
  • Brønnbåt og annan transport
  • Fiskehelse og fiskesykdommer
  • Oppdrettsanlegg
  • Rensefisk
  • Slakting av fisk
  • Kosmetikk og kroppspleieprodukter
  • Mat og drikke
  • Alt om mat og drikke
  • Eksport av mat og drikke
  • Matproduksjon
  • Salg og servering av mat
  • Merking av mat
  • Råd og advarsler til forbrukere
  • Smitte frå mat og drikke
  • Startpakke for nye matbedrifter
  • Planter og dyrking
  • Alt om planter og dyrking
  • Tømmer, trelast og treemballasje
  • Plantevernmidler
  • Produksjon og omsetning
  • Økologisk landbruk
  • Planteskadegjørere
  • Gjødsel, jord og dyrkingsmedier
  • Plantesortar
  • Genmodifiserte produkter
  • Frø, såkorn og annet planteformeringsmateriale
  • Meld fra til Mattilsynet
  • Om Mattilsynet
  • Jobbe i Mattilsynet
  • Kontakt oss
  • Skjema
  • Regelverk
  • Godkjente virksomheter
    1. The page is not available in english
      English homepage
    1. Hjem
    2. Mat og drikke
    3. Merking av mat
    4. "Spor av"-merking (spormerking)
    5. Veiledning om allergenhåndtering og "spor av"-merking hos andre

    Veiledning om allergenhåndtering og "spor av"-merking hos andre

    Andre aktører har mer veiledning om allergenhåndtering i produksjon og "spor av"-merking (spormerking) av næringsmidler. Her finner du et utvalg.

    Publisert
    26.06.2025

    Codex Alimentarius Code of Practice on Food Allergen Management for Food Business Operators (fao.org)

    Ad hoc Joint FAO/WHO Expert Consultation on Risk Assessment of Food Allergens - Part 3: Review and establish precautionary labelling in foods of the priority allergens (who.int)

    The Guidance on Food Allergen Management for Food Manufacturers, by FoodDrinkEurope (fooddrinkeurope.eu)

    In brief: Precautionary allergens labelling (PAL)

    Precautionary Allergen Labelling (PAL): a science-based approach based on Quantitative Risk Assessment

    Fant du det du lette etter?

    Om nettstedet

    Nyhetsbrev

    Personvern og informasjonskapsler

    Tilgjengelighetserklæring (uustatus.no)

    Åpne data (API)

    Om Mattilsynet

    Kontakt oss

    Ledige stillinger

    Om oss

    Varsle oss