Oppbevaring

Egg skal oppbevares på maksimum 12 ºC.

Publisert

Når det i regelverket er krav til en gitt oppbevaring vil dette også være merkepliktig.

Eggpakkeriet kan selv velge passende oppbevaringstemperatur, men det forutsettes at den er under 12 ºC. 

Regelverk

  1. Animaliehygieneforskriften
  2. Matinformasjonsforordningen (EF) 1169/2011

Animaliehygieneforskriften

§ 23. Krav til temperatur

Fra primærprodusent og til og med levering til sluttforbruker, skal egg oppbevares og transporteres ved en temperatur på høyst 12 °C.
Unntatt fra temperaturkravet i første ledd er:
  1. a.
    Kortvarig oppbevaring i selve pakkerirommet i forbindelse med pakking,
  2. b.
    Kortvarig omsetning av særlig ferske egg, dersom det er angitt når eggene er lagt.
Se hele forskriften (lovdata.no)

Kilde: Lovdata.no

Siden er en del av denne veiledningen: