Oppbevaring

Egg skal oppbevares på maksimum 12 ºC.

Publisert

Når det i regelverket er krav til en gitt oppbevaring vil dette også være merkepliktig.

Eggpakkeriet kan selv velge passende oppbevaringstemperatur, men det forutsettes at den er under 12 ºC. 

Regelverk

Animaliehygieneforskriften

§ 23. Krav til temperatur

Fra primærprodusent og til og med levering til sluttforbruker, skal egg oppbevares og transporteres ved en temperatur på høyst 12 °C.
Unntatt fra temperaturkravet i første ledd er:
  1. a.
    Kortvarig oppbevaring i selve pakkerirommet i forbindelse med pakking,
  2. b.
    Kortvarig omsetning av særlig ferske egg, dersom det er angitt når eggene er lagt.
Se hele forskriften (lovdata.no)

Kilde: Lovdata.no

Matinformasjonsforordningen (EF) 1169/2011

Se forordning (EF) 1169/2011 (PDF, lovdata.no) art 25 nr. 1.