Yersinia enterocolitica i spiseferdige næringsmidler og hele spiseferdige vegetabiler 2022
- Hva ble undersøkt?
- 266 prøver av spiseferdige næringsmidler og vegetabiler: - 154 fra spiseferdige produktkategoriene wraps, sandwicher og bagetter; oppskåret frukt, grønnsaker og salat; og sammensatte produkt (salat/pasta og animalsk mat (kjøtt, ost, fisk, etc.),
- 112 av hele spiseferdige vegetabiler
 - Prøvene ble tatt ut av Mattilsynet i produksjonsvirksomhet, hos produsent eller importør eller i butikk. 
- Tidsrom
- 1. januar – 31. desember 2022
- Hva lette vi etter?
- Yersinia enterocolitica, som er en bakterie som kan forårsake magetarminfeksjon, yersiniose, hos mennesker. 
- Hva fant vi?
- I prøvene ble det påvist en Y. enterocolitica biotype 1 A. Denne biotypen er ikke regnet som sykdomsfremkallende for menneske. 
- Hvem utførte oppdraget?
- Veterinærinstituttet 
- Fil
- Rapport Yersinia enterocolitica i spiseferdige næringsmidler og hele spiseferdige vegetabiler 2022