Å starte ny matbedrift
Hvis du skal starte med salg eller servering av mat, så har du sikkert en del spørsmål. I videoen under får du en introduksjon til hva du må tenke på når du skal starte en ny matbedrift.
Alle som skal drive et serveringssted må følge flere lover og regler. Dette skal sikre at maten som lages er trygg.
Det er du som driftsansvarlig som er ansvarlig for at regelverket følges og at dine ansatte får god opplæring. Vi i Mattilsynet skal gjøre det vi kan for å veilede slik at regelverket er enklere å forstå. Kanskje kan det være nødvendig med en veiledningstime. Les mer om hvordan du bestiller en veiledningstime her.
Flere løsninger kan gi et godt resultat
Mange av formuleringene i regelverket er generelle. Det betyr at kravene er fleksible. Det kan være mange forskjellige praktiske løsninger og rutiner som kan gi et godt resultat. Dere kan finne egne løsninger som passer for deres kjøkken, men samtidig følger regelverket.