Til hovudinnhald
  1. The page is not available in english
    English homepage
  • Drikkevannsforsyning
  • Dyr
  • Alt om dyr og dyrehold
  • Dyrehelsepersonell
  • Forsøksdyr
  • Kjæledyr, konkurransedyr og hobbydyr
  • Dyrehelse og dyresykdommer
  • Jakt og vilt
  • Produksjonsdyr
  • Fisk og akvakultur
  • Alt om fisk og akvakultur
  • Eksport av levende fisk med mer
  • Brønnbåt og annan transport
  • Fiskehelse og fiskesykdommer
  • Oppdrettsanlegg
  • Rensefisk
  • Slakting av fisk
  • Kosmetikk og kroppspleieprodukter
  • Mat og drikke
  • Alt om mat og drikke
  • Eksport av mat og drikke
  • Matproduksjon
  • Salg og servering av mat
  • Merking av mat
  • Råd og advarsler til forbrukere
  • Smitte frå mat og drikke
  • Startpakke for nye matbedrifter
  • Planter og dyrking
  • Alt om planter og dyrking
  • Tømmer, trelast og treemballasje
  • Plantevernmidler
  • Produksjon og omsetning
  • Økologisk landbruk
  • Planteskadegjørere
  • Gjødsel, jord og dyrkingsmedier
  • Plantesortar
  • Genmodifiserte produkter
  • Frø, såkorn og annet planteformeringsmateriale
  • Meld fra til Mattilsynet
  • Om Mattilsynet
  • Jobbe i Mattilsynet
  • Kontakt oss
  • Skjema
  • Regelverk
  • Godkjente virksomheter
    1. The page is not available in english
      English homepage
    1. Heim
    2. Fisk og akvakultur
    3. Fiskevelferd
    4. Korleis bedøve, avlive og lage til krabbar
    5. Koking og bedøving av krabbar i restaurant, butikk og andre verksemder

    Koking og bedøving av krabbar i restaurant, butikk og andre verksemder

    Når det gjeld restaurant, butikk og andre verksemder som lagar krabbar, skal krabbane bedøvast før koking.

    Fagleg oppdatert
    03.03.2025

    Det finst metodar og utstyr til dette, mellom anna utstyr til elektrisk bedøving av enkeltdyr.

    Sida er ein del av denne rettleiinga:

    • Korleis bedøve, avlive og lage til krabbar

      I utgangspunktet er det forbode å koke dyr levande.

    Fann du det du leita etter?

    Om nettstedet

    Nyhetsbrev

    Personvern og informasjonskapsler

    Tilgjengelighetserklæring (uustatus.no)

    Åpne data (API)

    Om Mattilsynet

    Kontakt oss

    Ledige stillinger

    Om oss

    Varsle oss