Dere må ha oversikt over driften

Opplysningene nedenfor må kunne legges fram når Mattilsynet fører tilsyn med båten, og de bør oppbevares i fire år.

Publisert

Dere må ha oversikt og dokumentasjon som minimum viser

  • hvor mye fisk som er slaktet ved de ulike oppdrettsanleggene (lokalitetsnummer og navn)
  • når fisken er slaktet
  • hvor slaktet fisk er levert
  • hvor mye animalske biprodukter som er levert og hvor dette er levert
  • hvordan avløpsvann er håndtert eller levert

Opplysningene kan dokumenteres ulike steder, fortrinnsvis i en driftsjournal, men også for eksempel dekksdagbok, fraktbrev, oppdragsrapport eller handelsdokument, og det skal være oversiktlig.

Regelverk

  1. Forskrift om slakterier mv. for akvakulturdyr, § 9
  2. Forskrift om IK-Akvakultur
  3. Forskrift om desinfeksjon av vann, akvakultur, § 5
  4. Forordning (EF) 178/2002, artikkel 18
  5. Forordning (EU) 931/2011, artikkel 3
  6. Animaliebiproduktforskriften, § 22
  7. Forordning (EF) 1069/2009, artikkel 21