Transport av slaktet fisk mellom slaktebåt og mottaksanlegg
Hvis slaktet fisk ikke transporteres til mottaksanlegget av slaktebåten, men overføres til en annen båt eller en bil, skal dette transportmiddelet være registrert som transportør av næringsmidler.
Transporten og overføringen må skje uten søl av ubehandlet avløpsvann. Transportmiddelet må ha utstyr for å ivareta kravet til kjøling av ferske fiskerivarer, og rutiner for å ivareta sporbarhet.
Regelverk
- Forordning (EU) 853/2004 vedlegg III, avsnitt VIII, kapittel VIII nr. 1
- Forordning (EU) 178/2002 art. 18
Forordning (EU) 853/2004 vedlegg III, avsnitt VIII, kapittel VIII nr. 1
Kapittel VIII: Transport av fiskerivarer
-
1. Fiskerivarer skal under transport lagres ved den fastsatte temperaturen. Dette gjelder særlig: -
a. ferske fiskerivarer, tinte uforedlede fiskerivarer og kokte og kjølte varer av krepsdyr og bløtdyr, som skal lagres ved en temperatur som nærmer seg temperaturen i smeltende is,
► M8 -
b. fryste fiskerivarer, med unntak av hel fisk som opprinnelig ble fryst i saltlake beregnet på framstilling av konserverte næringsmidler, skal under transporten holde en jevn temperatur på –18 °C eller lavere i alle deler av varen, eventuelt med kortvarige stigninger på høyst 3 °C.
◄ M8
-
-
2. Driftsansvarlige for næringsmiddelforetak trenger ikke å overholde punkt 1 bokstav b) når fryste fiskerivarer transporteres fra et kjølelager til en godkjent virksomhet for å bli tint der ved ankomst, for det formål å tilberedes og/eller foredles, dersom det dreier seg om en kort strekning og vedkommende myndighet tillater det. -
3. Dersom fiskerivarer lagres i is, skal smeltevannet ikke forbli i kontakt med varene. -
4. Fiskerivarer som skal omsettes levende, skal transporteres på en slik måte at det ikke er til skade for næringsmiddeltryggheten eller varenes levedyktighet.
► M3
Kilde: Lovdata.no
Forordning (EU) 178/2002 art. 18
Artikkel 18
Sporbarhet
Sporbarhet
Kilde: Lovdata.no