Plassering av pumpe (løftehøyde på henholdsvis vakuum- og trykksiden)?
Er pumpedimensjoner tilpasset mengde og størrelse på fisk som slaktes?
Føres fisken i en jevn strøm gjennom rørgatene?
Har fisken kort oppholdstid i rørsystem?
Er det kommunikasjon mellom personell som styrer trenging/pumping på kai og inntak slakteri?
Er systemet tomt for fisk når pumpene stanses og ved pauser?
Hvordan sikres kortest mulig lufteksponering?
Slås fisk mot kanter, vegger eller andre hindringer før bedøving?
Er det ferske finneskader, ferske sår, bloduttredelser eller andre skader på fisken?
Er fisken stresset eller utmattet før bedøving?
Rørgaten
Er rør glatte på innsiden og skjøter lagt riktig i forhold til fiskens bevegelsesretning?
Er det krappe vinkler i rørgaten som gir økt risiko for at fisken får slagskader?
Internkontroll
Risikovurderinger, beredskapsplaner og backup-løsninger for å hinder at fisk dør i pumpe og rørsystem.
Brukes tilbakemeldinger fra filetavdeling, kunder etc om skader/blødning på slaktet fisk, i forbedringsarbeidet knyttet til håndtering av levende fisk på slakteriet?