Til hovedinnhold
  1. The page is not available in english
    English homepage
  • Drikkevannsforsyning
  • Dyr
  • Alt om dyr og dyrehold
  • Dyrehelse og dyresykdommer
  • Dyrehelsepersonell
  • Forsøksdyr
  • Kjæledyr, konkurransedyr og hobbydyr
  • Jakt og vilt
  • Produksjonsdyr
  • Fisk og akvakultur
  • Alt om fisk og akvakultur
  • Eksport av levende fisk med mer
  • Brønnbåt og annan transport
  • Fiskehelse og fiskesykdommer
  • Oppdrettsanlegg
  • Rensefisk
  • Slakting av fisk
  • Kosmetikk og kroppspleieprodukter
  • Mat og drikke
  • Alt om mat og drikke
  • Eksport av mat og drikke
  • Matproduksjon
  • Salg og servering av mat
  • Merking av mat
  • Råd og advarsler til forbrukere
  • Smitte frå mat og drikke
  • Startpakke for nye matbedrifter
  • Planter og dyrking
  • Alt om planter og dyrking
  • Tømmer, trelast og treemballasje
  • Plantevernmidler
  • Produksjon og omsetning
  • Økologisk landbruk
  • Planteskadegjørere
  • Gjødsel, jord og dyrkingsmedier
  • Plantesortar
  • Genmodifiserte produkter
  • Frø, såkorn og annet planteformeringsmateriale
  • Meld fra til Mattilsynet
  • Om Mattilsynet
  • Jobbe i Mattilsynet
  • Kontakt oss
  • Skjema
  • Regelverk
  • Godkjente virksomheter
    1. The page is not available in english
      English homepage
    Veileder om fiskevelferd ved slakterier for akvakulturdyr

    Innhold

    1. Innledning
    2. 1. Om veilederen
      • 1.1. Formål med veilederen
      • 1.2. Hvem retter veilederen seg mot?
      • 1.3. Veilederen er retningsgivende
      • 1.4. Oppbygging og bruk av veilederen
    3. 2. Generelt om krav til god fiskevelferd ved slakterier for akvakulturdyr
      • 2.1. Regelverk for fiskevelferd på slakteri for akvakulturdyr
      • 2.2. Spesielt om forholdet til IK-akvakultur
      • 2.3. Spesielt om rensefisk
      • 2.4. Spesielt om slaktebåter/bløggebåter
    4. 3. Generelle og helhetlige vurderinger
      • 3.1. Dokumentasjon og godkjenninger
      • 3.2. Kompetansekravet
      • 3.3. Metoder og tekniske innretninger
      • 3.4. Generelle velferdskrav og helhetsvurdering
    5. 4. Konkret vurdering av slakteprosessen
      • 4.1. Slaktemerd (oppbevaring av fisk før trenging iverksettes)
      • 4.2. Trengning
      • 4.3. Pumping, rørsystemer, avsiling og transport
      • 4.4. Sedering
      • 4.5. Bedøving
      • 4.6. Avliving
    6. 5. Referanser
    1. Hjem
    2. Fisk og akvakultur
    3. Slakting av fisk
    4. Veileder om fiskevelferd ved slakterier for akvakulturdyr

    Veileder om fiskevelferd ved slakterier for akvakulturdyr

    Veilederen skal bidra til god fiskevelferd fra fisken ankommer slakteriet og fram til den er forsvarlig bedøvet og avlivet. Veilederen skal også bidra til felles forståelse av kravene i regelverket og forutsigbarhet for slakteriene.

    ​​​​​Se PDF-versjon av veilederen

     

    Neste
    Forrige

    Fant du det du lette etter?

    Om nettstedet

    Nyhetsbrev

    Personvern og informasjonskapsler

    Tilgjengelighetserklæring (uustatus.no)

    Åpne data (API)

    Om Mattilsynet

    Kontakt oss

    Ledige stillinger

    Om oss

    Varsle oss