Sjekkpunkter

Publisert
  • Overvåkes fisken under trengning (personell på brygga)?
  • Brukes det undervannskamera ved trening?
  • Er det god koordinering mellom trening/pumping og videre håndtering av fisken, slik at både trengetid og den videre håndteringen av fisken blir forsvarlig?
  • Hvor lenge holdes fisk trengt?
  • Tas det pauser der fisk ikke overvåkes mens den er trengt?
  • Kan fisk bli trengt flere ganger?
  • Finnes utstyr for måling av oksygenmetning?
  • Overvåkes oksygennivået i nota ved trenging?
  • Finnes utstyr for oksygenering?
  • Hvilke kriterier benyttes for å iverksette oksygenering?
  • Er metode/utstyr som brukes til trengning av fisken forsvarlig (f.eks. dannes det områder med grunt vann eller lommer i nettet der fisk kan gå seg fast?)
  • Vurder treningsgrad jf. beskrivelse i kap. 4.2.4 Vurdering av adferd ved trengning av laks
  • Slakteriets kontrollrutiner knyttet til trening av fisk jf. IK-Akvakultur