Sjekkpunkter
- Overvåkes fisken under trengning (personell på brygga)?
- Brukes det undervannskamera ved trening?
- Er det god koordinering mellom trening/pumping og videre håndtering av fisken, slik at både trengetid og den videre håndteringen av fisken blir forsvarlig?
- Hvor lenge holdes fisk trengt?
- Tas det pauser der fisk ikke overvåkes mens den er trengt?
- Kan fisk bli trengt flere ganger?
- Finnes utstyr for måling av oksygenmetning?
- Overvåkes oksygennivået i nota ved trenging?
- Finnes utstyr for oksygenering?
- Hvilke kriterier benyttes for å iverksette oksygenering?
- Er metode/utstyr som brukes til trengning av fisken forsvarlig (f.eks. dannes det områder med grunt vann eller lommer i nettet der fisk kan gå seg fast?)
- Vurder treningsgrad jf. beskrivelse i kap. 4.2.4 Vurdering av adferd ved trengning av laks
- Slakteriets kontrollrutiner knyttet til trening av fisk jf. IK-Akvakultur