Kunngjøringer


Nyheter per side:
Sortering: Dato Alfabetisk

Tilleggsvurdering for innførsel av grovfôr fra Island, Canada og USA

Mattilsynet har bedt Veterinærinstituttet om å gi en tilleggsvurdering av risikoen ved å importere grovfôr fra enkelte land. Hva undersøkte vi?Risikoen ved å importere grovfôr fra enkelte land; Island, Canada og USA.Tidsrom:Juli 2... https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/for/tilleggsvurdering_for_innforsel_av_grovfor_fra_island_canada_og_usa.32664 Publisert 26.07.2018 | Sist endret 06.12.2019

PAH i røykte kjøtt- og fiskeprodukter 2016 – 2017

NIFES (nå HI) har, på oppdrag fra Mattilsynet, undersøkt nivåene av PAH i norske røykte kjøtt- og fiskeprodukter, og funnet at noen få produkter overskrider de gjeldende grenseverdiene for to PAH-forbindelser. De undersøkte 70 pro... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/uonskede_stofferimaten/prosessfremkalte_stoffer/pah_i_roykte_kjott_og_fiskeprodukter_2016__2017.31800 Publisert 25.07.2018 | Sist endret 25.07.2018

Tilsyn med genmodifisering i mat, fôr og såvarer 2017

I 2017 ble det avdekket ulovlig innhold av genmodifisert materiale (GMO) i fem av totalt 158 prøver av mat, fôr og såvarer, gjennom Mattilsynets årlige overvåknings- og kontrollprogram for genmodifisering. Resultatene viser at for... https://www.mattilsynet.no/planter_og_dyrking/genmodifisering/tilsyn_med_genmodifisering_i_mat_for_og_saavarer_2017.31503 Publisert 02.07.2018 | Sist endret 02.07.2018

Overvåkingsprogram for fiskefôr 2017

I 2017 ble 129 prøver av fôret til oppdrettslaks analysert for næringsinnhold og innhold av uønskede stoffer. Hva undersøkte vi?72 fullfôr, 12 fiskemel, 2 fiskeproteinkonsentrat, 9 vegetabilske fôrmidler, 8 vegetabilske oljer, 9 f... https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/for/overvaakingsprogram_for_fiskefor_2017.31491 Publisert 02.07.2018 | Sist endret 02.07.2018

Årsrapport 2017 Medisinrester i oppdrettsfisk

I 2017 ble 13 640 oppdrettsfisk undersøkt for ulovlige og uønskede stoffer i overvåkingsprogrammet «Medisinrester i oppdrettsfisk». Hva undersøkte vi:Oppdrettslaks (90 prosent), regnbueørret, kveite, torsk, piggvar eller røye.Tids... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/fisk_og_sjomat/oppdrettsfisk/aarsrapport_2017_medisinrester_i_oppdrettsfisk.31484 Publisert 02.07.2018 | Sist endret 02.07.2018