Nyheter
Kunngjøringer
Mykotoksiner i næringsmidler 2016
Mattilsynet har undersøkt forekomsten av mykotoksiner i norskprodusert hvete og rug, og det er generelt lave nivåer. Vi fant imidlertid meldrøyealkaloider i både hvete og rug. Det er ikke funnet signifikante korrelasjoner mellom ... Publisert 27.06.2018 | Sist endret 27.06.2018Mykotoksiner i næringsmidler 2017
Mattilsynet har undersøkt forekomsten av mykotoksiner i norskprodusert hvete og rug, og det er generelt lave nivåer. Vi fant imidlertid meldrøyealkaloider i både hvete og rug. Det er ikke funnet signifikante korrelasjoner mellom ... Publisert 27.06.2018 | Sist endret 15.08.2018Rester av plantevernmidler i næringsmidler 2017
Overvåkingen viser at nivået av plantevernmiddelrester i mat er generelt lavt. Det er påvist få overskridelser. Dette tilsier at maten er trygg å spise med de målte nivåene av plantevernmidler. Analyseresultatene for samtlige prøv... Publisert 25.06.2018 | Sist endret 25.06.2018Villsvinpopulasjonen i Norge – konsekvenser for helse og miljø
I Norge er villsvin definert som en fremmed art, og er vurdert av Artsdatabanken til å utgjøre høy økologisk risiko. Mattilsynet og Miljødirektoratet ba VKM om denne risikovurderingen for å vurdering av potensialet for videre spre... Publisert 21.06.2018 | Sist endret 06.12.2019Listeriabakterier – vurdering av råd til gravide og andre utsatte grupper
Mattilsynet ba VKM om denne risikovurderingen for å oppdatere våre råd og advarsler til gravide og andre utsatte grupper. Listeriabakterien kan gi sykdommen listeriose. Listeriose kan overføres fra mor til foster under graviditet ... Publisert 20.06.2018 | Sist endret 06.12.2019
Vis meg kunngjøringer etter tema
Vis meg kunngjøringer etter dato