Kunngjøringer


Nyheter per side:
Sortering: Dato Alfabetisk

Villsvinpopulasjonen i Norge – konsekvenser for helse og miljø

I Norge er villsvin definert som en fremmed art, og er vurdert av Artsdatabanken til å utgjøre høy økologisk risiko. Mattilsynet og Miljødirektoratet ba VKM om denne risikovurderingen for å vurdering av potensialet for videre spre... https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/dyrehelse/smitte_mellom_dyr_og_mennesker/villsvinpopulasjonen_i_norge__konsekvenser_for_helse_og_miljo.31325 Publisert 21.06.2018 | Sist endret 06.12.2019

Mykotoksiner i næringsmidler 2017

Mattilsynet har undersøkt forekomsten av mykotoksiner i norskprodusert hvete og rug, og det er generelt lave nivåer. Vi fant imidlertid meldrøyealkaloider i både hvete og rug. Det er ikke funnet signifikante korrelasjoner mellom ... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/uonskede_stofferimaten/biologiske_gifter/muggsoppgifter/mykotoksiner_i_naeringsmidler_2017.31365 Publisert 27.06.2018 | Sist endret 15.08.2018

Mykotoksiner i næringsmidler 2016

Mattilsynet har undersøkt forekomsten av mykotoksiner i norskprodusert hvete og rug, og det er generelt lave nivåer. Vi fant imidlertid meldrøyealkaloider i både hvete og rug. Det er ikke funnet signifikante korrelasjoner mellom ... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/uonskede_stofferimaten/biologiske_gifter/muggsoppgifter/mykotoksiner_i_naeringsmidler_2016.31367 Publisert 27.06.2018 | Sist endret 27.06.2018

Rester av plantevernmidler i næringsmidler 2017

Overvåkingen viser at nivået av plantevernmiddelrester i mat er generelt lavt. Det er påvist få overskridelser. Dette tilsier at maten er trygg å spise med de målte nivåene av plantevernmidler. Analyseresultatene for samtlige prøv... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/uonskede_stofferimaten/rester_av_plantevernmidler_i_mat/rester_av_plantevernmidler_i_naeringsmidler_2017.31315 Publisert 25.06.2018 | Sist endret 25.06.2018

Listeriabakterier – vurdering av råd til gravide og andre utsatte grupper

Mattilsynet ba VKM om denne risikovurderingen for å oppdatere våre råd og advarsler til gravide og andre utsatte grupper. Listeriabakterien kan gi sykdommen listeriose. Listeriose kan overføres fra mor til foster under graviditet ... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/smitte_fra_mat_og_drikke/bakterier_i_mat_og_drikke/listeria/listeriabakterier__vurdering_av_raad_til_gravide_og_andre_utsatte_grupper.31187 Publisert 20.06.2018 | Sist endret 06.12.2019