Kunngjøringer


Nyheter per side:
Sortering: Dato Alfabetisk

Nordisk kontroll av glutenfrie produkter

I prosjektet "Nordisk projekt om kontrol af glutenfri produkter” har Mattilsynet sammen med Fødevarestyrelsen i Danmark, Livsmedelsverket i Finland og Livsmedelsverket i Sverige ført tilsyn med glutenfrie produkter i de fire lande... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/spesialmat_og_kosttilskudd/glutenfrie_produkter/nordisk_kontroll_av_glutenfrie_produkter.35356 Publisert 26.06.2019 | Sist endret 22.07.2019

Listeria monocytogenes i sushi - Vurdering av helseråd til gravide og andre utsette grupper

Mattilsynet bad Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) om risikovurderinga for å oppdatere råd og åtvaringar til gravide og andre utsette grupper. Listeriabakterien kan gje sjukdommen listeriose. Listeriose kan mellom anna over... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/smitte_fra_mat_og_drikke/bakterier_i_mat_og_drikke/listeria/listeria_monocytogenes_i_sushi__vurdering_av_helseraad_til_gravide_og_andre_utsette_grupper.35318 Publisert 21.06.2019 | Sist endret 06.12.2019

Analyser av saltinnhold i utvalgte matvarer i Norge 2014-2018

Havforskningsinstituttet har, på oppdrag fra Helsedirektoratet og Mattilsynet, utført analyser av salt i utvalgte matvarer. Formålet til prosjektet «Analyser av saltinnhold i utvalgte matvarer i Norge 2014-2018» var å fremskaffe a... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/kjott_og_kjottprodukter/analyser_av_saltinnhold_i_utvalgte_matvarer_i_norge_20142018.35228 Publisert 14.06.2019 | Sist endret 14.06.2023

Analyser av per- og polyfluorerte alkylstoffer (PFAS) i matkontaktmaterialer 2017

Per- og polyfluorerte alkylstoffer (PFAS) brukes i papp- og papirprodukter som papptallerkener, bakepapir og muffinsformer for å gjøre produktene vann- og fettavstøtende. Mattilsynets undersøkelser viser at disse helseskadelige s... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/matkontaktmaterialer/analyser_av_per_og_polyfluorerte_alkylstoffer_pfas_i_matkontaktmaterialer_2017.35381 Publisert 27.06.2019 | Sist endret 20.10.2022