Nyheter
Kunngjøringer
Nordisk kontroll av glutenfrie produkter
I prosjektet "Nordisk projekt om kontrol af glutenfri produkter” har Mattilsynet sammen med Fødevarestyrelsen i Danmark, Livsmedelsverket i Finland og Livsmedelsverket i Sverige ført tilsyn med glutenfrie produkter i de fire lande... Publisert 26.06.2019 | Sist endret 22.07.2019Listeria monocytogenes i sushi - Vurdering av helseråd til gravide og andre utsette grupper
Mattilsynet bad Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) om risikovurderinga for å oppdatere råd og åtvaringar til gravide og andre utsette grupper. Listeriabakterien kan gje sjukdommen listeriose. Listeriose kan mellom anna over... Publisert 21.06.2019 | Sist endret 06.12.2019Analyser av saltinnhold i utvalgte matvarer i Norge 2014-2018
Havforskningsinstituttet har, på oppdrag fra Helsedirektoratet og Mattilsynet, utført analyser av salt i utvalgte matvarer. Formålet til prosjektet «Analyser av saltinnhold i utvalgte matvarer i Norge 2014-2018» var å fremskaffe a... Publisert 14.06.2019 | Sist endret 14.06.2023Analyser av per- og polyfluorerte alkylstoffer (PFAS) i matkontaktmaterialer 2017
Per- og polyfluorerte alkylstoffer (PFAS) brukes i papp- og papirprodukter som papptallerkener, bakepapir og muffinsformer for å gjøre produktene vann- og fettavstøtende. Mattilsynets undersøkelser viser at disse helseskadelige s... Publisert 27.06.2019 | Sist endret 20.10.2022
Vis meg kunngjøringer etter tema
Vis meg kunngjøringer etter dato