Kunngjøringer


Nyheter per side:
Sortering: Dato Alfabetisk

Forekomst av Campylobacter spp. hos kylling som er eldre enn 50 dager ved slaktetidspunkt

Mattilsynet gjennomførte fra 1. mai – 31. oktober 2018 en studie på forekomst av Campylobacter spp. hos kylling som slaktes når de er eldre enn 50 dager. Antallet prøver i undersøkelsen er for lavt til å kunne trekke omfattende ko... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/smitte_fra_mat_og_drikke/bakterier_i_mat_og_drikke/forekomst_av_campylobacter_spp_hos_kylling_som_er_eldre_enn_50_dager_ved_slaktetidspunkt.36323 Publisert 25.09.2019 | Sist endret 27.09.2019

Risikorangering av fremmedstoffer for overvåking i mat, drikke og kosttilskudd

Det er viktig at maten vi spiser ikke inneholder fremmedstoffer i mengder som gjør den helsefarlig. For å få et bedre kunnskapsgrunnlag har Mattilsynet bedt VKM om en risikorangering av fremmedstoffer i mat, drikke og kosttilskudd... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/uonskede_stofferimaten/miljogifter/risikorangering_av_fremmedstoffer_for_overvaaking_i_mat_drikke_og_kosttilskudd.36239 Publisert 16.09.2019 | Sist endret 06.12.2019

Rester av plantevernmidler i næringsmidler 2018

Mattilsynet utfører årlig offentlig kontroll av plantevernmiddelrester i næringsmidler. I 2018 ble det analysert 1155 prøver av ferske, fryste eller bearbeidede matvarer. Varene var både norske og fra EU-området. Det ble påvist re... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/uonskede_stofferimaten/rester_av_plantevernmidler_i_mat/rester_av_plantevernmidler_i_naeringsmidler_2018.36088 Publisert 11.09.2019 | Sist endret 18.06.2020