Kunngjøringer


Nyheter per side:
Sortering: Dato Alfabetisk

Sykdomsfremkallende Yersinia enterocolitica i svinekjøttprodukter - 2019

Veterinærinstituttet har på oppdrag fra Mattilsynet analysert til sammen 152 prøver av kvernet svinekjøtt og svinekjøttdeig for Yersinia enterocolitica, en bakterie der noen varianter er i stand til å forårsake sykdom hos menneske... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/kjott_og_kjottprodukter/sykdomsfremkallende__yersinia_enterocolitica_i_svinekjottprodukter__2019.42887 Publisert 29.04.2021 | Sist endret 22.02.2022

Overvåkingsprogram 2020 – Overvåkning og kontroll med Salmonella i levende dyr, ferskt kjøtt og egg

Mattilsynet har siden 1995 gjennomført overvåkingsprogram for Salmonella hos levende dyr (storfe, svin og fjørfe), ferskt kjøtt og egg. Programmet dokumenterer at forekomsten er svært lav i forhold til de fleste andre land. Hva un... https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/smitte_fra_mat_og_drikke/bakterier_i_mat_og_drikke/overvaakingsprogram_2020__overvaakning_og_kontroll_med_salmonella_i_levende_dyr_ferskt_kjott_og_egg.42864 Publisert 28.04.2021 | Sist endret 29.04.2021