Rapport

Histamin i fisk 2024

Mattilsynet gjennomførte i 2024 eit overvakings- og kartleggingsprogram der vi kontrollerte innhald av histamin i sild og makrell produsert ved norske verksemder.

Publisert
Kva blei undersøkt?

43 prøvar av ulike fiskeprodukt, hovudsakleg av sild og makrell. Prøvane vart tatt frå fiskemottak, foredlingsverksemder og frå butikk.

Tidsrom
2024
Kva leita vi etter?

Histamin

Kva fann vi?
  • Histamin påvist i to av dei 43 undersøkte prøvane (28 og 110 mg/kg).
  • Prøven som hadde eit høgt histaminnivå på 110 mg/kg, førte til at Mattilsynet blei varsla.
  • Grenseverdien for histamin i enkeltprøvar er 200 mg/g

Les meir og gå til rapporten (hi.no) 

Kven utførte oppdraget?

Havforskningsinstituttet.