Handtering på kai
Handtering av fisk ved landing er godkjenningspliktig.
Råvarer som ikkje blir landa hos verksemd eller blir transporterte direkte frå primærprodusent til verksemd, men blir handterte på kai i form av sortering, veging osb. ved landing, vil ikkje lenger vere primærproduksjon.
Slik handtering utløyser krav til innretning eller fasilitetar på land som varetar eit beskytta og kontrollerbart miljø for desse aktivitetane og ev. vidare transport.
Regelverk
Animaliehygieneforskriften
Artikkel 4
Registrering og godkjenning av virksomheter
-
a. som oppfyller de relevante kravene i forordning (EF) nr. 852/2004, i vedlegg II og III i denne forordning og andre relevante krav i næringsmiddelregelverket,
og -
b. som vedkommende myndighet har registrert, eller når det kreves i samsvar med nr. 2, har godkjent.
-
a. primærproduksjon, -
b. transport, -
c. lagring av produkter som ikke trenger lagringsforhold med temperaturregulering,
eller -
d. andre former for detaljhandel enn dem som denne forordning får anvendelse på i henhold til artikkel 1 nr. 5 bokstav b).
-
a. har gitt virksomheten godkjenning til å drive etter et besøk på stedet,
eller -
b. har gitt virksomheten en betinget godkjenning.
-
a. omfattes av krav til godkjenning i samsvar med nr. 2 og har brakt i omsetning produkter av animalsk opprinnelse i samsvar med Fellesskapets regelverk umiddelbart før denne forordning får anvendelse,
eller -
b. er av en slik art at den ikke var omfattet av noen krav til godkjenning før denne forordning fikk anvendelse.
Kilde: Lovdata.no