Referanser - produksjon og omsetning av tang og tare som mat

Publisert

Havforskningsinstituttets to rapporter som svar på oppdrag fra Mattilsynet: 

Nordisk rapport om mattrygghet i tang og tare (2023, pub.norden.org)

JRC (2021). Algae as food and food supplements in Europe (publications.jrc.ec.europa.eu)

EFSA (2014). Scientific Opinion on Dietary Reference Values for Iodine. EFSA Journal, 12(5), 3660.

EU (2018). Kommisjonsanbefaling (EU) 2018/464 av 19. mars 2018 om overvåkning av metaller og jod i makroalger og halofytter og produkter basert på makroalger (PDF, eur-lex.europa.eu)

Kleppe, M. (2016) Kadmium, uorganisk arsen og jod i dyrket og viltvoksende butare (Alaria esculenta) og sukkertare (Saccharina latissima). Master’s thesis. University of Bergen. Bergen Open Research Archive (bora.uib.no)

Siden er en del av denne veiledningen: