Tilsyn med lokalmatvirksomheter som produserer kjøtt og kjøttprodukter 2019
Mattilsynet førte i 2019 tilsyn med lokalmatvirksomheter som produserer kjøtt og kjøttprodukter.
- Sammendrag
Vi førte tilsyn hos 103 produsenter, og 54 prosent fikk ingen merknader eller kun veiledning. Mattilsynet vurderer at status hos de kontrollerte virksomhetene er god.
- Hva ble undersøkt?
Om lokalmatvirksomheter som produserer kjøtt og kjøttprodukter har rutiner som sikrer trygge produkter
- Tidsrom
- 1. september til 15. november 2019
- Hva lette vi etter?
Ved tilsynet vektla vi kompetanse om og dokumentasjon av egen produksjon, hygienisk råvarekvalitet, rutiner for hygiene og vedlikehold.
- Hva fant vi?
Tilsynet viste at de fleste produsentene har gode rutiner som ivaretar produksjon av trygge produkter.
Ellers var resultatene:
- Ved 50 produksjonssteder ble det ikke registrert avvik.
- I 6 virksomheter var det behov for å veilede om krav i regelverket.
- I 8 virksomheter ble det registrert mindre mangler som ble fulgt opp med påpeking av plikt.
- I 39 virksomheter ble det registrert ett eller flere avvik som førte til varsel om vedtak.
Vi avdekket ikke forhold som ga grunnlag for å vurdere produksjonsmåter eller produkter som utrygge.
- Fil
- Sluttrapport lokalmat kjøtt 2019