Til hovudinnhald
  1. The page is not available in English
    English homepage
  • Drikkevannsforsyning
  • Dyr
  • Alt om dyr og dyrehold
  • Dyrehelsepersonell
  • Forsøksdyr
  • Kjæledyr, konkurransedyr og hobbydyr
  • Dyrehelse og dyresykdommer
  • Jakt og vilt
  • Produksjonsdyr
  • Fisk og akvakultur
  • Alt om fisk og akvakultur
  • Eksport av levende fisk med mer
  • Brønnbåt og annan transport
  • Fiskehelse og fiskesykdommer
  • Oppdrettsanlegg
  • Rensefisk
  • Slakting av fisk
  • Kosmetikk og kroppspleieprodukter
  • Mat og drikke
  • Alt om mat og drikke
  • Eksport av mat og drikke
  • Matproduksjon
  • Salg og servering av mat
  • Merking av mat
  • Råd og advarsler til forbrukere
  • Smitte frå mat og drikke
  • Startpakke for nye matbedrifter
  • Planter og dyrking
  • Alt om planter og dyrking
  • Tømmer, trelast og treemballasje
  • Plantevernmidler
  • Produksjon og omsetning
  • Økologisk landbruk
  • Planteskadegjørere
  • Gjødsel, jord og dyrkingsmedier
  • Plantesortar
  • Genmodifiserte produkter
  • Frø, såkorn og annet planteformeringsmateriale
  • Meld fra til Mattilsynet
  • Om Mattilsynet
  • Jobbe i Mattilsynet
  • Kontakt oss
  • Skjema
  • Regelverk
  • Godkjente virksomheter
    1. The page is not available in English
      English homepage
    1. Heim
    2. Mat og drikke
    3. Matproduksjon
    4. Lokalmat
    5. Lokalmat – mjølkeprodukt
    6. Tilsetning av urter 

    Tilsetning av urter 

    Publisert
    27.01.2023

    Krydder og urter kan vere forureina av mikroorganismar. Ved bruk av urter og krydder som tilsetning i ost, er det vanleg å varmebehandle dette på førehand. Alternativet er å bruke bestrålt krydder. 

    Sida er ein del av denne rettleiinga:

    • Lokalmat – mjølkeprodukt

      Her finn du informasjon om særskilde regelverkskrav og utfordringar ved produksjon av mjølkeprodukt.

    Fann du det du leita etter?

    Om nettstedet

    Nyhetsbrev

    Personvern og informasjonskapsler

    Tilgjengelighetserklæring (uustatus.no)

    Åpne data (API)

    Om Mattilsynet

    Kontakt oss

    Ledige stillinger

    Om oss

    Varsle oss