Vedlegg 2: Ingredienser av landbruksopprinnelse som ikke er økologisk produsert
Godkjente ikke-økologiske landbruksingredienser som skal brukes til produksjon av foredlede økologiske næringsmidler, som nevnt i artikkel 24 nr. 2 bokstav b) i forordning (EU) 2018/848.
Navn | Særlige vilkår og begrensninger |
|---|---|
Alga Aram (Eisenia bicyklis), uforedlet samt produkter i første foredlingsledd som er direkte knyttet til denne algen |
|
Alga Hijiki (Hizikia fusiforme), uforedlet samt produkter i første foredlingsleddd som er direkte knyttet til denne algen |
|
Bark av Pau d'arco-treet, Handroanthus impetiginosus («lapacho») | Bare til bruk i Kombucha og teblandinger |
Naturtarmer | Fra naturlige råstoffer av animalsk eller vegetabilsk opprinnelse |
Gelatin | Fra andre kilder enn svin |
Melkemineraler i pulver- eller væskeform | Bare når det brukes på grunn av sin sensoriske funksjon for helt eller delvis å erstatte natriumklorid |
Villfisk og ville akvatiske dyr, uforedlede samt produkter framstilt av disse ved prosesser | Bare fra fiskerier som er sertifisert som bærekraftige i henhold til en ordning anerkjent av vedkommende myndighet for å være i tråd med prinsippene fastsatt i forordning (EU) nr. 1380/2013, i samsvar med del III nr. 3.1.3.1 bokstav c) i vedlegg II til forordning (EU) 2018/848 Bare når de ikke er tilgjengelige fra økologisk akvakultur |