Vedlegg 2: Ingredienser av landbruksopprinnelse som ikke er økologisk produsert

Godkjente ikke-økologiske landbruksingredienser som skal brukes til produksjon av foredlede økologiske næringsmidler, som nevnt i artikkel 24 nr. 2 bokstav b) i forordning (EU) 2018/848.

Publisert

Navn

Særlige vilkår og begrensninger

Alga Aram (Eisenia bicyklis), uforedlet samt produkter i første foredlingsledd som er direkte knyttet til denne algen

 

Alga Hijiki (Hizikia fusiforme), uforedlet samt produkter i første foredlingsleddd som er direkte knyttet til denne algen

 

Bark   av   Pau   d'arco-treet,

Handroanthus   impetiginosus

(«lapacho»)

Bare til bruk i Kombucha og teblandinger

Naturtarmer

Fra naturlige råstoffer av animalsk eller vegetabilsk opprinnelse

Gelatin

Fra andre kilder enn svin

Melkemineraler i pulver- eller væskeform

Bare når det brukes på grunn av sin sensoriske funksjon for helt eller delvis å erstatte natriumklorid

Villfisk og ville akvatiske dyr, uforedlede samt produkter framstilt av disse ved prosesser

Bare fra fiskerier som er sertifisert som bærekraftige i henhold til en ordning anerkjent av vedkommende myndighet for å være i tråd med prinsippene fastsatt i forordning (EU) nr. 1380/2013, i samsvar med del III nr. 3.1.3.1 bokstav c) i vedlegg II til forordning (EU) 2018/848 Bare når de ikke er tilgjengelige fra økologisk akvakultur

Siden er en del av denne veiledningen: