Farevurdering og HACCP
Det er viktig at du kjenner produksjonen din og vet hvor det kan gå galt hos deg.
De farene som er aktuelle for et spisested vil ofte kunne styres gjennom gode arbeidsrutiner for eksempel rengjøring, desinfeksjon og skadedyrkontroll. Vanlige spisesteder har derfor ikke behov for å gjøre en full HACCP-vurdering.
En grundig farevurdering kan likevel være nødvendig hvis du serverer mat med større risiko. Det kan for eksempel være hvis du skal speke din egen mat eller servere medium-stekte hamburgere.
Les mer om når du må gjøre en full HACCP-vurdering
Siden er en del av disse veiledningene:
-
Internkontroll
Når du lager mat til andre, er det viktig at ingen blir syke av maten. Derfor må du ha gode rutiner og kontroll med hvordan maten lages.
Startpakke for nye matbedrifter
I denne startpakken får du oversikt over de viktigste kravene som gjelder for et spisested, butikk, storkjøkken eller kantine. Den kan også være nyttig for deg som starter opp med lokalmat, eller annen mindre matproduksjon.